Gryder, Pander & Kasseroller

Gryder, Pander & Kasseroller

Gryder og kasseroller er en stor del af din madlavning og dit køkken og derfor er det vigtigt at du får valgt de rigtige, så din hverdag bliver nemmere. Det du skal være opmærksom på er at en gryde ikke bare er en gryde, de har mange forskellige funktioner og bruges til noget forskelligt. De kommer i mange forskellige former, størrelser, farver og materialer og de er velegnet til forskellige typer af retter.

Kasserolle eller gryde – hvad er forskellen?

Det kan måske være svært at forstå hvad forskellen er på en gryde og en kasserolle, men en meget enkelt og tydelig forskel er at på en gryde er der de to håndtag på siden, som gør den nem at hælde af og derudover er det som regel også lidt større. En kasserolle er til at varme mindre ting op, som fx lidt sovs, og har det traditionelle mange håndtag. De kan godt fås i større størrelser, men det ses meget sjældent.

Hvilke gryder og kasseroller er vigtige i køkkenet?

Det kan være svært at få et overblik over hvilket grydesæt man skal have stående i sit køkken og hvorfor. Vi vil helt klart anbefale at du anskaffer dig følgende:

  • En støbejernsgryde
  • En suppegryde
  • En kasserolle
  • To almindelige gryder

Støbejernsgryden er rigtig god til hvis du skal lave risengrød og gryderetter, da det ikke så nemt brænder på grundet den tykke bund og de holder rigtig godt på varmen. En god suppegryde er lavet af enten rustfri stå eller aluminium og har en meget stor overfalde. Det er for at suppen hurtigere kan blive varm og derudover skal der også være plads til ben, kød og andet man skal koge suppen op på. Den suppegryde som er bedst til at almindeligt køkken, er dem som ligger i størrelserne 10, 15 og 20 liter. Som tidligere nævnt er en kasserolle en stor del af din madlavning hvis du fx skal lave sovs, smelte lidt smør eller generelt ikke skal bruge en stor gryde. Til sidst er to helt almindelige gryder som kan bruges til en masse forskelligt og en rigtig god ide er at have en almindelig størrelse og så en som er lidt større, på den måde er du fuldstændig klædt på til udfordringerne som vil komme i dit køkken.

Materialet på gryden bestemmer hvilke fordele den har

Gryder og kasseroller kommer i mange forskellige materialer og det kan måske være lidt uoverskueligt hvilke materiale der er bedst til hvad. Men de laves i fx støbejern, kobber, aluminium og rustfri stål.

Kobbergryder

Kobbergryder er som regel de dyreste gryder du finder i butikkerne, men det er fordi de har nogle både stærke og gode fordele. De fordeler varmen jævnt over hele gryden, så du ikke får nogle hot spots, og på den måde vil din ret blive varmet ens. Herudover er de meget hurtige at varme op, så det er bestemt ikke uden grund at mange professionelle kokke vælger at lave mad i kobbergryder.

Støbejernsgryder

Støbejernsgryder bruges til gryderetter eller risengrød som skal have forholdsvis lang tid på komfuret og grundet den tykke bud vil det ikke brænde så nemt på. Det som er så smart med støbejernsgryder er at ligegyldigt om du har induktion-, gas- eller almindeligt komfur så vil den kunne bruges. Udover at den er smart fordi den nærmest kan stå selv på komfuret i flere timer, kan de fleste også bruges i ovnen og det kan med fordel bruges til en god gryderet.

Aluminiumsgryder

Aluminiumsgryder er velegnet til stille opvarmning og derfor bliver de ikke brugt så voldsomt meget i vores køkkener, men de kan være ret så nyttige hvis du fx skal lave en dessert, som kræver at man langsomt smelter noget chokolade eller andet. Udover dette er det rigtig flotte gryder, som altid vil skabe et flot look i dit køkken.

Rustfri stål

Rustfri stål har også sine fordele og det vil sige at køber du en gryde som er lavet af rustfri stål, så vil retten hurtig blive varm. Skal du fx få noget vand hurtigt til at koge, så kan du med fordel bruge en gryde af rustfri stål.

Køb dine nye gryder og kasseroller online!

Her hos Roomsa har vi et stort udvalg af lækre, professionelle og gode gryder og kasseroller til rigtig gode priser. Vi sælger mærker som Eva Trio, Eva Solo og Fiskars, som er nogen af de førende producenter indenfor køkkenudstyr. Så derfor skal du ikke være bange for at bestille dit nye grydesæt online og hos os får du nærmest den samme service som du gør i butikkerne.

Vi fandt desværre ingen produkter.