Vinglas

Vinglas

Vinglas fås i mange former og størrelser. Alt efter hvilken type vin du bedst kan lide, kan du med fordel kigge efter en bestemt type glas. Vi har hos Roomsa et udvalg af vinglas fra mange kendte mærker, som laver vinglas i flot og stilrent design, hvor du helt sikkert kan finde dem der passer til netop dit hjem og din stil. Vinglas er ikke bare glas, men ligeså meget en del af vores pynt på bordet, når vi skal have gæster. Derfor overvejer mange af os nøje, hvilke glas vi vil have.

Rødvinsglas    

Er du glad for en krydret og kraftig rødvin, anbefales det at gå efter et rødvinsglas med en smal kop. Fortrækker du de mere runde og bløde rødvinde, bør koppen på rødvinsglasset være stort og rundt.

Det, at vinen får en større overflade i glasset, giver plads til at vinen bliver mere blød, og dermed kan en kraftig rødvin, pludselig virke mere blød fordi den fik for meget plads i glasset.

Et rødvinsglas i mellemstørrelse kan sagtens bruges som et allround glas. Rødvinen bliver hverken for flad eller for kraftig i sådan et glas, og du kan også bruge et mellem størrelse rødvinsglas til rosé.
Vintyper som Syrah, Malbec og Carbernet Franc egner sig specielt godt til dette rødvinsglas.

Det mere fyldige rødvinsglas, også tit kaldt Bordeaux glas, har en større kop og er med til at samle aroma, så du får en større duft og smagsoplevelse af vinen.
Vintyper som Carbernet Sauvignon, Melot og Côtes du Rhone

Rødvinsglasset der har en stor og bred kop, men mere smal i åbningen end det fyldige Bordeaux glas frigiver en behagelig og fyldig aroma. Smagsoplevelsen bliver med dette store rødvinsglas mere intens, og bevarer vinens karakteristiske smagsnoter. Dette glas kaldes også Bourgogne glas.
Vintyper som Pinot Noir og Barbera egner sig specielt godt til dette rødvinsglas.
Derudover passer dette glas også rigtig godt til en aromatisk rosévin og en fyldig hvidvin.

 

Hvidvinsglas  

Den fokus der ofte er på gode rødvinsglas, er begyndt at smitte af på glas til hvidvin og rosé. Ligeså vigtigt det er at rødvinen præsenteres bedst muligt, er det mindst ligeså vigtigt, at hvidvinsglasset gør det samme. Form og størrelse har meget at sige, og i dag ser vi oftere og oftere at hvidvinsglasset har, eller næsten har, samme størrelse som rødvinsglasset.

Et stort hvidvinsglas kommer virkelig til sin ret, når du finder en vin som eksempelvis bourgognen, hvor den får lov til at åbne sig, som ovenikøbet giver en forstærket behagelig duft, så du kan fornemme de mange smagsnuancer.

Uanset glassets størrelse, skal du altid hælde hvidvin i til lidt under midten af glasset. Det giver vinen de mest optimale forhold, for at vinen kan præsentere sig bedst muligt.
Ulempen ved de store hvidvinsglas kan dog være, at vinen vil blive varmere, da der er kommet mere i glasset, og dermed i nogle tilfælde vil komme til at stå længere end ellers.
Alternativet er at vinen skal drikkes hurtigere end du plejer; men det behøver selvfølgelig heller ikke at være en dårlig ting.

Der kan være nogle hvidvine, som mister sin friskhed, hvis de står for længe i et stort glas, og der kan det være en fordel med de lidt mindre. Eksempelvis kan en rigtig tør vin som en sencerre blive en flad fornemmelse, hvis den får for meget plads.

 

Champagne    

Førhen brugte man et stort, næsten bowleformet glas til at servere champagne i. Når man til fest skulle have champagne, lavede man ofte det vi kalder et champagnetårn, hvor disse coupe glas blev stablet ovenpå hinanden med champagne i glassene.

Coupe glas er dog ikke de mest optimale glas at servere champagne i, da den store overflade kan få boblerne til at forsvinde ret hurtigt, og en champagne uden brusene bobler vil nemt blive en flad og kedelig oplevelse.

I dag bruger vi oftere de høje, slanke glas til at drikke champagne af. Den lange stilk på glasset, gør at champagnen bevares kold i længere tid, da du ikke varmer det med hænderne. Derudover ser de slanke champagneglas utrolig elegante ud, og champagnen befinder sig i sit rette element.

Vi fandt desværre ingen produkter.