Stel

Man kan sige at det vigtigste på spisebordet er stellet, men det kan være svært at finde ud af hvilken type af stel man skal købe, fordi man gerne vil have ens borddækning til at se elegant og flot ud. Her skal man også vurdere selv hvad spisestellet skal bruges til, for det er selvfølgelig forskel på om du skal bruge det til borddækning til fest som fx jul, nytår eller konfirmation, eller det er noget som du vil bruge i din dagligdag. Derfor er den en svær beslutning, da stellet er noget som skal have lang holdbarhed og du skal være glad for det i mange år.

Husk at dit stel repræsenterer dig

Det lyder måske helt hen i vejret, men dit stel viser hvem du er som person. Der findes et hav af forskellige rustikke, lækre og eksklusive stel i mange forskellige materialer og farver, så det er kun fantasien og dig selv som sætter grænserne. Ligegyldigt om spisestellet skal danne rammerne om familiens hverdagsretter eller du skal dække bordet til en 3-retters festmiddag, så er helt individuelt hvad man syntes der passer – og det skal siges at der ikke er noget rigtigt eller forkert her.

Kvaliteten skal være i orden på dit nye stel

Når du skal ud og anskaffe dig et nyt spisestel, er det vigtigt at du købe noget i en ordentlig kvalitet. Det kan godt være lidt dyrt i første omgang, men vi lover dig at du ikke vil fortryde det. Mange gange er der brudgaranti på stellet og det er behandlet og produceret på en meget bedre måde, således at det har en længere holdbarhed. Når man er ude og bruge mange penge på nyt spisestel, så skal det også helst holde i mange år. Derudover skal det også helst kunne gå i opvaskemaskinen, for ellers kan det blive træls i længden at skulle stå at vaske det op i hånden bagefter. Mange gange skal dette gøres hvis der er en guld- eller sølvkant, da det vil blive slidt af i opvaskemaskinen. Tit ser man at folk til sidst ikke benytter det og det kommer bare til at stå til pynt i skabet, og det er ikke det man ønsker når man bruger penge på et nyt stel.

Enkelt og flot stel kan altid bruges

Det helt traditionelle hvide spisestel foretrækker mange, da man med bordpynt og servietter kan få det ønskede look på sin borddækning, samtidig med at det ser elegant ud. Hvidt stel kan altid bruges og derfor er det også det mange vælger at have stående hjemme i køkkenet. Man kan altid købe en masse forskelligt til sit stel som fx sovseskål, suppeterrin m.m., men medmindre du virkelig ved du kommer til at bruge det så vil vi mene der er andre ting som er mere vigtige at købe. Det bedste og mest brugbare er hvis du køber til fx 8 eller 12 personer, for så kan du dække et flot stort bord hvor alt er ens. Du skal bruge tallerkner til forret, hovedret, dybe til fx suppe og dessert og mange gange kan du bruge desserttallerknerne til kagebordet også. Derudover er der bestikket hvor det er kniv, gaffel, ske og teske som er det mest benyttet. Hvis du anskaffer dig dette, så er du godt klædt på og så kan du altid købe andre småting når du mangler dem. God fornøjelse!

Kategorier under Stel: