Duge & Servietter

Duge & Servietter

Et billede siger mere end 1000 ord, og næsten ligesådan er det med servietter. De kan ændre helhedsindtrykket på dit bord derfor er der flere ting du skal tage stilling til når du skal vælge servietter.

Ud over hvilken anledning de skal bruges til, skal du beslutte størrelse, materiale og farve. I hjemmet bruger vi oftest papirservietter. De fås i utallige farver, ligesom servietter med motiver er meget populære. I de fleste tilfælde er de 3-lags og derfor fine og kraftige, og nemme at tørre sig med.

De mere stoflignende papirservietter, har i et vist omfang taget over for rigtige stofservietter. Mest af alt har det sikkert noget at gøre med vedligeholdelsen og rengøringen af stoffet. – Eksempelvis kan rødvin og læbestift give grå hår, ligesom stofservietter gør sig bedst, hvis de bliver strøget.

HVORNÅR KOMMER GÆSTERNE

Det er dit bord, så det er dig der bestemmer hvilke servietter du vælger. Der er dog lidt tommelfingerregler om, hvilke servietter der hører sig til bestemte måltider. En kaffeserviet er typisk 25x25 cm, En frokostserviet er ca. 33x33 cm og endelig er middagsservietter minimum 40x40 cm, nogle gange 50x50 cm. Husk at målet tages, når servietten er foldet ud og ikke som den ligger i pakken.

Hvis dine gæster skal have flere retter, er frokostservietten i øvrigt også særdeles velegnet som mellemlægsserviet.

FARVER ELLER STRIBER

Der er mange ting der spiller ind, når du skal beslutte hvilke servietter der skal på bordet. Hvad er din smag? Hvordan er din stil? Hvad med dit stel? Og hvad er anledningen?

Skal du dække bord til en fødselsdag, eller er det servietter til julebordet, er det oplagt at vælge en serviet med motiv, som passer til anledningen. Hvis der er mange farver eller et vildt motiv på servietten, kan det være en god idé at holde resten af borddækningen en smule neutral, eller i samme nuancer. Har du omvendt meget mønster og farve på din dug, kan det være en fordel at være en mere diskret serviet.

Så hvad vil du udtrykke på dit bord? Vil du folde dig en smuk svane, eller skal serviettens print fortælle hvad anledningen er?

Hos Roomsa har vi et fint sortiment af papirservietter. Servietter til særlige anledninger med tekst er blevet meget populære de seneste år og derfor har vi selvfølgelig servietter til både fødselsdag, julefrokost og til nytår. Derforuden har vi også servietter med et mere nostalgisk udtryk.

Vi fandt desværre ingen produkter.